Snowy Owl- ի փաստեր և աշխատանքային թերթեր

Ի ձյունոտ բու բուերի ընտանիքից տարբերվող խոշոր սպիտակ թռչուն է: Բուի այս տեսակը բնիկ է Հյուսիսային Ամերիկայում և Եվրասիայի մասերում տեղակայված արկտիկական շրջաններում:

Ձնառատ բուի մասին լրացուցիչ տեղեկություններ ստանալու համար տե՛ս ստորև բերված փաստերի ֆայլը կամ այլընտրանք ՝ կարող եք ներբեռնել մեր 26 էջանոց «Ձնառատ բուի» աշխատանքային փաթեթը ՝ լսարանում կամ տան միջավայրում օգտագործելու համար:

Հիմնական փաստեր և տեղեկություններ

Հաբիթաթ, անատոմիա և կյանքի ցիկլ

  • Գիտական ​​անուն Bubo scandiaca
  • Ընդհանուր անուն Ձնառատ բու
  • Տիպ: Թռչուն
  • Խմբի անվանումը. Միայնակ
  • Դիետա: Մսակերներ
  • Բնության մեջ միջին կյանքի տևողությունը. 10 տարի
  • Միջին չափը: Մարմին, 20-ից 28 դյույմ
  • Թևերի բացվածքը: 4.2-ից 4.8 ոտնաչափ
  • Միջին քաշը: 3.5-ից 6.5 ֆունտ
  • Պահպանման կարգավիճակ. Առնվազն մտահոգություն
  • Ձնառատ բուերը սովորաբար հանդիպում են Կանադայի ցուրտ հյուսիսային շրջաններում և արկտիկական տունդրաներ, որոնք հայտնաբերվել են Գրենլանդիայում, Ռուսաստանում և Սկանդինավիայում:
  • Հյուսիսային Ամերիկայում հայտնաբերված բուերի տեսակների մեջ դրանք ամենամեծն են: Սպիտակ փետուրներով, որոնք ծածկում են իրենց ամբողջ մարմինը, ձնառատ բուերը կարող են հեշտությամբ խառնվել և գոյատևել արկտիկական միջավայրում:
  • Ի տարբերություն բուերի մեծամասնության, ձնառատ բվերը ունեն փոքր, ոսկեգույն, կլոր աչքեր: Բացի փայլուն սպիտակ փետուրներից, դրանք կարելի է առանձնացնել իրենց նեղ, նոսր շագանակագույն ձողերով և թևերի բծերով: Նրանց մատներն ու ճանկերը նույնպես խիտ ծածկված են փետուրներով:
  • Ձնառատ բվերը ունեն կարճ, ուժեղ, սուր սրածայր, մուգ գույնի կտուցներ: Նրանք մսակեր են, այսինքն ՝ նրանք որս են անում կաթնասուների ՝ ինչպես փոքր կրծողներ, թռչուններ և լեմինգներ: Ի տարբերություն միս ուտող այլ թռչունների, ձնառատ բվերը սնունդ չեն փորում. Նրանք որս են անում և սպանում իրենց որսին:
  • Արական ձնառատ բուն ունի փետուրներ, որոնք ավելի սպիտակ են, դրանց երկայնքով ավելի քիչ շագանակագույն ձողեր և բծեր: Մյուս կողմից, կանայք ավելի մեծ չափերով և մուգ գույնով են:
  • Ձնառատ բվերը ունեն կլոր մարմիններ, որոնք կարող են հարմարվել ծայրաստիճան ցուրտ կլիմայական պայմաններին: Նրանց հաստ փետուրը, որի քաշը կարող է հասնել 4 ֆունտ, օգնում է պահպանել մարմնի ջերմությունը: Ավելին, նրանք ունեն փափուկ թևեր, որոնք հնարավորություն են տալիս լուռ թռիչք կատարել որսին հարձակվելիս
  • Նրանք համբերատար գիշատիչներ են, թռչում են ժամում մինչև 30 մղոն հեռավորության վրա և նախընտրում են ցամաքի բաց տարածքները, քան լեռնաշխարհի տունդրաները:
  • Բազմացման շրջանում կանայք կարող են դնել 3-ից 11 ձու: Ձվերը պաշտպանված են բույնում, որը սովորաբար կառուցված է գետնին կամ քարի վրա:
  • Ձվերը իգական սեռի կողմից ինկուբացվում են 32 օրվա ընթացքում, մինչդեռ կալանքի չափը տատանվում է ՝ կախված սննդի առկայությունից:
  • Հատումից 25-ից 26 օր հետո երիտասարդները սկսում են լքել բները, բայց մինչև 5 շաբաթ կերակրում են ծնողները: Երիտասարդները սովորում են թռչել առնվազն 50 օրվա տարիքից հետո:
  • Դրանք հայտնի են նաև որպես Արկտիկական բու կամ Մեծ սպիտակ բու:

Վարքի բնութագրերը

  • Ի տարբերություն բուերի այլ տեսակների, ձնառատ բվերը ունեն ճկուն պարանոց, որը կարող է պտտվել մինչև 270 աստիճան: Սա նրանց հարմարվողականությունն է սովորական բուերից փոքր աչքեր ունենալու համար: Դրանք ցերեկային են, ինչը նշանակում է, որ ակտիվ են և՛ ցերեկը, և՛ գիշերը, հատկապես մթնշաղին և լուսաբացին (կրեուսպուլյար):
  • Ձնառատ բվերը նախընտրում են մենակ ապրել, բացառությամբ բուծման սեզոնի: Տղամարդիկ օգնում են էգերին բնադրելու և ճտերի բուծման գործում: Չնայած քոչվորներին և անտառային միջավայրում մնալուն, ձնառատ բվերը զուգավորման շրջանում սովորաբար տարածքային են ՝ պաշտպանելու իրենց ձվերը և ձվերը:
  • Ձվերի ինկուբացիայի ընթացքում էգերը նստում են ձվերի վրա, իսկ արուները սնունդ են ապահովում:
  • Որս անելիս նրանք անում են սպասելու և սպասելու տեխնիկան ՝ օգտագործելով տեսողության և լսողության իրենց շատ զարգացած զգացողությունը:
  • Ձնառատ բվերը խնայում են էներգիան ՝ կատարելով կարճ թռիչքներ, որոնք գետնին ցածր են:
  • Ձմռանը հյուսիսային կիսագնդում ձնառատ բվերը գաղթում են մինչև հարավային Շոտլանդիա: Նրանք ավելի ակտիվ են ամռանը, քանի որ որսը բուծման շրջանում է:
  • Կրծողների նման սննդի մեծ սպառման պատճառով նրանք, բնականաբար, վերահսկում են Արկտիկայի տունդրայի միջավայրում կրծողների քանակը:
  • Մինչ տղամարդիկ ծերանալուն պես ավելի սպիտակ են դառնում, իգական սեռի ներկայացուցիչները իրենց կյանքի ընթացքում պահպանում են իրենց մութ կետերը `քողարկվելով հաջորդ բուծման սեզոնի համար:

Ձնառատ այլ փաստեր

  • Փորձագետները ենթադրում են, որ Արկտիկայում ապրում է մոտավորապես 200,000-ից 300,000 ձյունոտ բու, որից գրեթե կեսը գտնվում է Հյուսիսային Ամերիկայում:
  • Արկտիկական աղվեսները, գայլերը և վայրի շները նրանց մի քանի գիշատիչներից են:
  • Ձյունոտ բուն Կանադայում Քվեբեկի պաշտոնական թռչունն է:
  • Ձյունառատ բուերի նկատմամբ որպես կենդանիներ հանկարծակի զանգվածային հետաքրքրությունը կապված է Հարի Փոթեր կինոնկարների հետ: Այնուամենայնիվ, հայտնի է, որ նրանք սուզվել-ռումբեր են անում մարդկանց վրա հարձակվելու համար:
  • Հյուսիսային Ամերիկայում արգելվում է պաշտպանված տարածքներում ձնառատ բուերին թակարդն ու կրակել: Չնայած մարդկային անկարգություններից հեռու բուծման տարածքներ ունենալուն, կլիմայի փոփոխությունը ձնառատ բուերի բնակչության ամենամեծ սպառնալիքն է:
  • Իրենց յուրահատուկ տեսքի շնորհիվ ձնառատ բվերը որսում են մարդիկ, ապա դրանք տեղադրվում են որպես գավաթներ: Ավելին, որոշ մշակույթներ իրենց միսը ուտում են որպես նրբագեղություն և օգտագործում են փետուրները հագուստի համար:

Ձնառատ բուի աշխատանքային թերթեր

Սա ֆանտաստիկ փաթեթ է, որն իր մեջ ներառում է այն ամենը, ինչ դուք պետք է իմանաք ձնառատ բուի մասին 26 խորքային էջերում: Սրանք օգտագործման համար պատրաստ Snowy Owl- ի աշխատանքային թերթեր, որոնք կատարյալ են ուսանողներին ձնառատ բուի մասին սովորեցնելու համար, որը բուերի ընտանիքի տարբերակիչ մեծ սպիտակ թռչունն է: Բուի այս տեսակը բնիկ է Հյուսիսային Ամերիկայում և Եվրասիայի մասերում տեղակայված արկտիկական շրջաններում:

Ներառված աշխատաթերթերի ամբողջական ցուցակ

  • Snowy Owl- ի փաստեր
  • Արկտիկական բու
  • Raptors
  • Ինչպիսի բուի կյանք
  • Սննդի ցանց
  • Ձյունոտ լուսանկարն անջատված է
  • Ես բու եմ
  • Սեփական բաներ
  • Քարտեզագրում Bubo Scandiacus
  • Harry's Pet
  • Օոկպիկը

Հղել / մեջբերել այս էջը

Եթե ​​ձեր կայքի վրա հղում եք կատարում այս էջի բովանդակության որևէ մասի, խնդրում ենք օգտագործել ստորև նշված կոդը ՝ նշելով այս էջը որպես սկզբնական աղբյուր:

Snowy Owl- ի փաստեր և թերթեր ՝ https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 27.09.2018

Հղումը կհայտնվի որպես Snowy Owl- ի փաստեր և թերթեր ՝ https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 27.09.2018

Օգտագործեք ցանկացած ուսումնական ծրագրի հետ

Այս աշխատաթերթերը հատուկ մշակված են ցանկացած միջազգային ուսումնական ծրագրի հետ օգտագործման համար: Կարող եք օգտագործել այս աշխատաթերթերը, ինչպես կա, կամ խմբագրել դրանք ՝ օգտագործելով Google Սլայդները, որպեսզի դրանք ավելի յուրահատուկ լինեն ձեր ուսանողի կարողությունների մակարդակներին և ուսումնական պլանի չափանիշներին: